пробиотици

Българските натурални пробиотици и синбиотици – базирани на Lactobacillus Bulgaricus (българско кисело мляко) са подходящи за профилактика и подобряване на състоянието при различни здравословни проблеми и заболявания. Пробиотиците са разработвани повече от 30 години в мфзаперБългария на базата на българското кисело мляко от научен екип във Военномедицинска Академия, ръководен от проф. д-р Никола Александров д.м.н., като част от космическата програма Интеркосмос и в последствие след разсекретяването им са многократно подобрени и развити. Всички пробиотици са клинично и експериментално тествани за странични ефекти. Пробиотиците се произвеждат изцяло в България по оригинална био технология от екологично чисто краве мляко. Продуктите са патентовани с над 20 патента в България и ЕС.

Важно място заемат и наличните в продуктите млечни минерали – калий, калций, фосфор, магнезий, желязо и други, както и млечните витамини – A, B, C, D др.

мфзаперСъздадени са специални серии за: деца, жени, бременни жени, диабетици, тийнеджъри, мъже, спортисти, за отслабване, против алергии, при високо кръвно и холестерол, против грип, разширени вени, язви и колити, за жлъчка и черен дроб, за успокояване на нервите, за добро храносмилане, за дихателните пътища, за намаляване на остеопороза, за третиране на хепатит А, В и С, за подобряване на умствените и физически сили, за третиране на псориазис, за суха, за мазна кожа, за девитализирана кожа, за кожа склонна към акне, за коса, при симптоми на климактериум, за след оперативни състояния, за след химио- и лъчетерапия

 • Понижаване на серумния холестерол. Ефектите на продуктите от сериите Biomilk и Laktera

  От една страна благоприятните им ефекти се определят от съдържащите се в тях казеин, аминокиселини, полиненаситени мастни киселини, калций и фосфор. От друга страна е доказано,  че млечнокиселите бактерии се свързват с холестерола в тънките черва и възпрепятстват неговото абсорбиране от чревните стени. Те също деконюгират жлъчните киселини и пречат за тяхното абсорбиране от чревната лигавица. Лактоферинът от млечнокиселите продукти също така възпрепятства свързването на “лошия” холестерол (LDL) с макрофагите. Всичко това показва, че млечнокиселите пробиотични продукти от сериите Biomilk и Laktera имат комплексен ефект за понижаване както общото ниво на холестерола, така и конкретно на “лошия” (LDL) холестерол.

 • Регулиране на стомашно-чревната флора

  В храносмилателната система на човека – от устната кухина до ануса съществуват огромен брой бактерии. Неутрализирането на вредните ефекти на тези микроорганизмите се постига и определя от млечнокиселите бактерии и бифидобактириите, т.е. от пробиотиците. Те подтискат развитието на болестотворни микроорганизми и освобождаването на токсични продукти. Антибиотиците довеждат до тотален дисбаланс в целия организъм, като създалата се в стомашно – чревния тракт дисбиоза засилва производството на токсични продукти – индол, фенол, амоняк, сероводород, бактериални токсини и т.н. Чрез приемането на пробиотици е възможно за кратко време да се възстанови равновесието между отделните микроорганизми и да се оздрави вътрешната човешка екосистема.

 • Активиране на имунната система

  Млечнокиселите бактерии и конкретно Lactobacillus Bulgaricus притежават способността да активират имунната система. Установено е, че те подобряват имунните реакции и активират клетките отговарящи за имунната защита – тимусните Т-клетки, В-клетките от костния мозък и макрофагите. Известно е, че приемането на млечнокисели бактерии повишава фагоцитозата на макрофагите на стомашните жлези и белия дроб и фагоцитозната активност на белите кръвни телца.  Редица наши проучвания установяват, че разработените от нас млечнокисели продукти от серията Biomilk имат изключително благоприятен ефект при лечение на болни с вирусен хепатит А, В и С.

 • Антитуморен, лъчезащитен и антимикробен ефект

  Веществата, предизвикващи мутация, са известни като мутагени, а веществата, превръщащи мутиралите клетки в тумори – като промотери. Храните, които ние консумираме, могат да имат мутагенен ефект, да бъдат промотери, но могат да имат антимутагенен и антипромотерен ефект. Изследванията, проведени в Университета в Шиншу в Япония, показват, че млечнокиселите бактерии имат силно изразен антимутагенен ефект. Антимутагенният им ефект се определя от способността им да тушират действието на мутагените и да поглъщат самите мутагени.

Пробиотиците – добрите бактерии на киселото мляко
Често задавани въпроси

Advertisements

One response to “пробиотици

 1. Pingback: Как бактериите ни разболяват? Как ни предпазват от болести? | MFZapper - health & care technology

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s